Over mij

Hoi ik ben Evelien!

Altijd duizend ideeën, een aanpakker die weinig beren op de weg ziet. De weg die ik heb afgelegd is niet bepaald doorsnee en ik bewandel mijn eigen pad. Ik begon in de geneeskunde, deed een jaar journalistiek en ging door naar een specialisatie. Ik zei het ziekenhuis vaarwel een jaar vóór mijn diploma om eindelijk te gaan doen wat ik écht wilde. Ik volgde een grafische opleiding waar ik digitaal leerde werken en lessen modeltekenen aan de kunstacademie.

Nu kan ik alles combineren: mijn journalistieke vaardigheden, liefde voor tekenen en medische kennis. Dat alles zorgde voor een aantal medische illustraties en proefschrift ontwerpen, maar vooral ook veel eigen werk waarbij detail een grote rol speelt en ik een eigen sfeer schep. Mijn werk ontstaat vaak naar aanleiding van een vraag van iemand. Zo maakte ik een aantal tassen en theedoeken met mijn illustraties op aanvraag en ben ik nu bezig met getekende portretten. Ik sta overal voor open, dus heb je een leuk idee? Neem dan graag contact met me op!

Over mij
Illustratie

Achter de schermen

Door mijn achtergrond met een vaste baan was ik gewend om naar een specifieke werkplek te gaan. Toen ik begon als freelancer vond ik het moeilijk om dat los te laten. Ik bleef thuis werken in een vaste kamer. Het afgelopen jaar heb ik ontdekt dat de wereld mijn werkkamer is. Mijn computer en tekenspullen gaan overal mee naartoe.

Op ontdekkingstocht

Nieuwsgierig en leergierig, that’s me. Door mijn baan leer ik steeds nieuwe mensen kennen. En, weet ik nu van alles van verschillende onderwerpen. Ik experimenteer ook graag. Zo ontdek ik steeds nieuwe technieken die ik voor mijn illustraties kan gebruiken. Wil je mijn ontdekkingstocht volgen? Volg me dan op mijn instagram account (evelienjagtman).

Mijn curriculum vitae

2017: Workshop thesis cover design Universitat de Girona, Spanje

2016: Workshop thesis cover design National PhD Day, Utrecht

2016: gevolgde workshops: infographic design David McCandless, illustratie Marloes de Vries

2015: verkorte opleiding grafische vormgeving Learning Train Amsterdam

2014-heden: Kunstacademie modeltekenen

2010- 2015: Arts in opleiding dermatologie Academisch Ziekenhuis Maastricht met Mohs’ opleiding (chirurgische behandeling van huidkankers in het gelaat).

2009-2010: Arts niet in opleiding dermatologie Academisch Ziekenhuis Maastricht.

2002-2008: Geneeskunde bachelor en master aan de Rijksuniversiteit Groningen.  Journalistieke stage bij Medisch Contact.

Klanten over mij

“Evelien, je bent een inspirerend persoon die barst van de creativiteit. Dankzij jou zien de omslag en boekenleggers er geweldig uit.” (Marieke Roozeboom, promovenda)

“Lieve Evelien. Wat ben ik trots op je. Niet alleen op de keuzes die je hebt gemaakt, maar vooral omdat jij mijn ideeën rondom de vormgeving van mijn proefschrift perfect wist uit te werken tot het boekje zoals het er nu ligt. Het is prachtig geworden.” (Tjinta Brinkhuizen, promovenda)