Design your thesis cover!

Design your thesis cover – from scratch to sketch

Wil je even weg achter je computer? Op een andere manier naar je proefschrift kijken en iets met je handen doen? Samenwerken met iemand anders in plaats van alleen? Dan is mijn cursus misschien iets voor jou.

 

We gaan aan de slag met je proefschrift ontwerp. In tien lessen leid ik je van niks naar een bij jou en je onderwerp passend idee en schets voor je kaft. Je ontdekt wat jij mooi vindt en hoe je daar woorden aan geeft, wat jou inspireert en hoe jij op de beste ideeën komt.

 

Ik leer je hoe je op een andere manier naar je onderwerp kan kijken, creatief en beeldend kan denken. Waar gaat het nou eigenlijk om? Wat is je boodschap? Hoe voelt jouw onderwerp, heeft het een kleur of een smaak? Ik geef je handvatten voor compositie en je gaat zelf aan de slag.

 

Aan het eind van de cursus heb je een eigengemaakte schets voor je kaft waarmee je zelf aan de slag kan. Of, je legt hem voor aan een ontwerper/illustrator om hem voor jou uit te werken. Je hebt een nieuwe blik op je promotie en je weet hoe jij tot de beste ideeën komt. Als je ziet waar het naartoe gaat (een echt boek!) geeft dat vaak ook nieuwe energie voor je promotie.

 

Let op, het is GEEN teken- of computercursus. Uiteraard gaan we tekenen, maar uiteindelijk gaat het om het krijgen van een origineel idee en wat er voor joú werkt om daar te komen. Dat is waar een goed ontwerp mee begint.

Praktische details

Duur van de cursus: De cursus duurt 10 weken. Nadat je betaald hebt, krijg je meteen toegang tot alle lessen van de cursus. Je toegang houd je tot een maand nadat de cursus is afgelopen, dus je kunt de videos nog 4 weken terugkijken.

 

Tijdsbesteding: De totale tijd van de video’s per week is maximaal 30 minuten. Daarna ga je zelf aan de slag. Ik denk dat je dan nog een uurtje kwijt bent, soms zal het iets langer zijn, soms iets korter.

 

Prijs: € 375 incl. BTW

 

Locatie: Online

 

Voor wie? Promovendi die graag een nieuwe blik op hun proefschrift willen en het leuk vinden om aan de slag te gaan met een eigen idee voor hun kaft. Het is fijn als je een beetje op weg bent in je traject, zodat je in grote lijnen weet wat er in je boekje komt.

 

Met wie? Je kunt de cursus alleen doen, maar ook samen. Zo kun je met elkaar overleggen en elkaar inspireren. Je kunt allebei een totaal ander onderwerp hebben, vanaf verschillende locaties werken en op een ander moment in je PhD traject zijn. Voor de opdrachten mag je fysiek samen komen, maar het hoeft niet. Alles kan online.

 

Taal: De cursus is volledig in het Engels, dus ook toegankelijk voor internationale promovendi.

 

Feedback: Bij de cursus zijn twee feedback momenten inbegrepen, in week 8 en week 10, via email. Zo kan ik rustig nadenken over je vraag en je ontwerp en jou op de beste manier helpen.

 

Wanneer? Je kunt beginnen wanneer je wil. Zodra je betaalt heb je meteen toegang tot de cursus.

 

Toegang tot de cursus: Zodra je betaald hebt, heb je meteen toegang de cursus. Na afloop is je inschrijving nog 1 maand geldig. In totaal heb je dus 14 weken toegang.

Proefschrift ontwerp brainstorm

Brainstorm voor cursus proefschrift ontwerp

Teken jezelf proefschrift cover cursus

Teken jezelf cursus proefschrift ontwerp

Thumbnails tekenen cursus proefschrift ontwerp

Thumbnails tekenen cursus proefschrift ontwerp