Proefschrift ontwerp

Hoi promovendus!

Klaar voor je proefschrift ontwerp?

Na jaren hard werk is het tijd voor je proefschrift ontwerp. Daar help ik je graag bij! Samen maken we het tot een mooi persoonlijk geheel. Geïnteresseerd? Neem graag contact met me op!

Proefschrift omslag
Promotie

Proefschrift omslag ontwerp

Thesis cover

Proefschrift omslag & layout ontwerp

Proefschrift ontwerp cover

Proefschrift kaft ontwerp

Thesis cover design

Proefschrift kaft & lay-out ontwerp

Wat kan ik voor je doen?

Je kan eigenlijk zo’n beetje alles aan mij overlaten, behalve de tekst zelf :-). Denk verder aan:

  • extra uitnodigingen
  • de achtergrond dia’s voor je powerpoint
  • de lay-out
  • unieke bladwijzers
  • illustraties
  • aanpassen van kleuren in figuren
  • drukwerkbegeleiding

Op basis van je omslag ontwerp krijg ik altijd weer nieuwe ideeën voor leuke toevoegingen aan je proefschrift. Kijk hiervoor op mijn lay-out pagina voor inspiratie!

Wat kost dat?

Mijn prijs is afhankelijk van wat jouw wensen zijn en ook van het aantal pagina’s, figuren en tabellen. Ik doe graag een intake om alles met je te bespreken. De intake is gratis.

Een creatieve boost

Het ontwerp van je proefschrift omslag is een super leuk proces. Je zal zien dat het je nieuwe energie geeft. Samen kijken we naar wie jij bent en wat je wil uitstralen en we exploreren jouw smaak. Je krijgt een andere, creatieve, kijk op je proefschrift en je ziet waar het naartoe gaat: een echt boek. Je hebt straks gewoon een boek geschreven! Er zijn weinig mensen die dat kunnen zeggen.

Planning

Het laatste deel van je promotietraject kan best hectisch zijn. Je moet van alles regelen. En, hoe zit dat dan met papiersoorten, de drukker, wanneer moet wat waar zijn etc. Geen zorgen. Jij doet dit voor de eerste keer, ik heb vaker met dit bijltje gehakt. Ik vertel je precies wanneer je wat moet aanleveren en ik hou de planning in de gaten. Zo gaan we zo ontspannen mogelijk naar de druk van je proefschrift.

Is er nog plek?

Ik wil graag mijn persoonlijke benadering in stand houden en mijn kwaliteit hoog. Daarom heb ik maar een beperkt aantal plekken per maand. Voor proefschriften die in oktober en november naar de drukker moeten zit ik helaas vol. Voor december zijn er ook nog twee plekken. De deadline bij de drukker ligt ongeveer 1,5-2mnd voor je promotie datum.

Ja, ik wil graag meer informatie!

Kun je me ook helpen zelf iets te maken?

Jazeker, ik bied je de unieke mogelijkheid om naar één van mijn workshops te komen. Daar kun je zelf het concept voor je proefschrift kaft ontwerpen. Deelname aan een workshop kost €35. Daarna kun je het ontwerp thuis uitwerken of met mijn hulp.

Vertel meer over de workshop!
Proefschrift ontwerp

Proefschrift omslag ontwerp

Proefschrift kaft

Proefschrift omslag ontwerp

Proefschrift omslag

Proefschriftomslag

Ik ben blij met de offerte voor mijn proefschrift ontwerp! En nu?

Voorbereiding en briefing

Als promovendus heb je vast al eens proefschriften gezien die je mooi vond. Dit zijn goeie hulpmiddelen. Waarom vind je ze mooi? Denk aan de uitstraling, lettertypes en kleuren. Zoek ook eens op “thesis design” of “dissertatie”.

Eerste gesprek voor je proefschrift ontwerp

In een gesprek vertel je mij over jouw promotie en bespreken we je ideeën. Meestal vraag ik je daarna om mij nog een korte briefing te sturen. Daarbij kun je foto’s meesturen van ontwerpen die je mooi vindt.

Conceptfase

Na het kennismakingsgesprek bedenk ik een concept. Ik mail je dit concept en een voorstel voor een bepaalde techniek. Let op: het concept is geen uitgewerkt ontwerp en kan bijvoorbeeld uit een schets bestaan.

Ontwerpfase

Aan de hand van jouw wensen maak ik een proefhoofdstuk. Zo zie je hoe het hele proefschrift eruit gaat zien. Met jouw feedback werk ik het concept uit.

Correctieronde

We kunnen het proefschrift ontwerp nog één keer aanpassen. Deze ronde is niet is niet bedoeld voor grote veranderingen. We kunnen de laatste dingen finetunen. Ik stuur je het definitieve design. Let nog een keer goed op of alles klopt.

Druk klaar bestand van je proefschrift ontwerp

Je krijgt je bestanden als pdf. Dit kun je bij de drukker van je proefschrift kunt aanleveren. Het verschilt per drukker hoe het proefschrift moet worden aangeleverd. Welke marges er bijvoorbeeld gehanteerd worden.

Controle drukproef

Als laatste controle kun je gebruik maken van een papieren drukproef. Met een drukproef van je proefschrift kom je niet voor verrassingen te staan. Op papier vallen er dingen op die je op je scherm niet ziet.

De kers op de taart

Bezig met het ontwerp van je proefschrift bedenk ik altijd van alles om het net dat beetje extra te geven. Een leuke bookmark, een mooie table of contents, iets moois voor je dankwoord etc. etc. Als je zelf iets tegenkomt wat je wil doen is dat ook van harte welkom. Check mijn layout pagina, dan zie je wat ik bedoel.

Proefschrift kaft ontwerp

Proefschrift kaft ontwerp

Proefschrift ontwerp

Proefschrift omslag ontwerp

Proefschrift omslag

Proefschrift omslag ontwerp

Promotie

Proefschrift kaft ontwerp

Thesis cover

Proefschrift omslag ontwerp

Thesis cover design

Proefschrift omslag ontwerp

thesis cover design

Proefschrift kaft ontwerp

Proefschrift kaft

Omslag proefschrift

Promotie

Proefschrift kaft

Thesis cover

Proefschrift omslag ontwerp

Promotie

Proefschrift kaft ontwerp

Thesis cover design

Thesis cover design

Proefschrift design

Proefschrift kaft ontwerp

Proefschrift kaft design

Proefschrift omslag ontwerp

Promotie dissertatie ontwerp

Proefschrift omslag ontwerp

Proefschrift kaft ontwerp

Proefschrift kaft ontwerp

dissertatie kaft ontwerp

Dissertatie kaft ontwerp

Design proefschrift

Promotie kaft ontwerp

Thesis

Omslag proefschrift

FAQ’s

Ik wil graag meedoen met de workshop, maar ben nog niet zo ver in mijn promotietraject. Kan ik me toch opgeven?

Absoluut, hoe eerder hoe beter. Ik ga je een hoop handvatten geven om op een creatieve manier naar je proefschrift te kijken en daar ga je het hele traject profijt van hebben.

Ik zie dat je een medische achtergrond hebt. Mijn proefschrift gaat over een heel ander onderwerp. Kan je me toch helpen?

Jazeker, dat kan ik. Ik ben van alle markten thuis en heel breed geïnteresseerd. Dat er verschillende studies op mijn pad komen maakt het juist zo leuk. Ik help je graag!

Hoe moet ik mijn proefschrift bestanden aanleveren?

Geen zorgen. Als je met mij in zee gaat email ik je precies hoe je dat moet doen. Kort gezegd: alles in een Word document. Zorg in elk geval dat je figuren de juiste resolutie hebben: 300 dpi.

Ik vind het proefschrift design zo mooi, ik wil het graag voor mijn visitekaartje gebruiken. Mag dat?

Het ontwerp is in principe alleen voor het proefschrift bedoeld. Mocht je het nog voor iets anders willen gebruiken dan maken we daar een nieuwe prijsafspraak over.

Mijn promotie lijkt nog zo ver weg. Wanneer moet ik contact opnemen?

De meeste promovendi nemen contact op zodra ze de datum voor hun promotie hebben. Maar, als stelregel: contacteer me liefst zo vroeg mogelijk. Op zijn laatst 3 maanden voor je promotiedatum.