Over mij

Hoi ik ben Evelien!

Altijd duizend ideeën, een aanpakker die weinig beren op de weg ziet. Ik bewandel mijn eigen pad. Begon in de geneeskunde, deed een jaar journalistiek en ging door naar een specialisatie. Ik zei het ziekenhuis vaarwel een jaar vóór mijn diploma om eindelijk te gaan doen wat ik écht wilde. Volgde een grafische opleiding waar ik digitaal leerde werken en lessen modeltekenen aan de kunstacademie. Toen twee ex-collega’s vroegen of ik hun proefschrift wilde vormgeven ging het balletje rollen. Nu kan ik alles combineren: mijn journalistieke vaardigheden, liefde voor tekenen en medische kennis.

Over mij = over ons

Inmiddels klopt ‘over mij’ niet meer en is het ‘over ons’. Ik werk samen met twee freelance grafisch ontwerpers. Met hen ben ik 1+1=3. Iedereen heeft iets waar je het beste in bent. Bij ons zijn die dingen allemaal net wat anders. Door samen te werken en te overleggen is mijn werk naar een nieuw niveau getild. Door te sparren bedenken we de meest leuke dingen, lekker weg van het gebaande pad ;-): een toffe table of contents, een leuk dankwoord. Als je de goeie match hebt wordt alles beter.

Over mij
Illustratie

Achter de schermen

Door mijn achtergrond met een vaste baan was ik gewend om naar een specifieke werkplek te gaan. Toen ik begon als freelancer vond ik het moeilijk om dat los te laten. Ik bleef thuis werken in een vaste kamer. Het afgelopen jaar heb ik ontdekt dat de wereld mijn werkkamer is. Mijn computer en tekenspullen gaan overal mee naartoe.

Op ontdekkingstocht

Nieuwsgierig en leergierig, that’s me. Door mijn baan leer ik steeds nieuwe mensen kennen. En, weet ik nu van alles van verschillende onderwerpen. Ik experimenteer graag. Zo ontdek ik steeds nieuwe technieken die ik voor mijn illustraties kan gebruiken. Doordat ik steeds ontwerpen maak voor nieuwe mensen, met een andere smaak leer ik zelf ook iedere keer andere dingen. Zo word ik steeds opnieuw gestretcht en uitgedaagd; dat geeft iedere keer een nieuwe kick.

Klanten over mij

“Evelien, je bent een inspirerend persoon die barst van de creativiteit. Dankzij jou zien de omslag en boekenleggers er geweldig uit.” (Marieke Roozeboom, promovenda)

“Lieve Evelien. Wat ben ik trots op je. Niet alleen op de keuzes die je hebt gemaakt, maar vooral omdat jij mijn ideeën rondom de vormgeving van mijn proefschrift perfect wist uit te werken tot het boekje zoals het er nu ligt. Het is prachtig geworden.” (Tjinta Brinkhuizen, promovenda)

Wil je meer reviews lezen? Neem dan een kijkje op mijn LinkedIn pagina. Zo kun je zien wat anderen van de samenwerking met mij vonden.

Jouw privacy

Ik behandel al jouw gegevens met uiterste zorgvuldigheid. Dat betekent dat ik nooit zonder toestemming je gegevens aan derden geef en ze alleen bewaar voor de duur van onze samenwerking.

Mijn curriculum vitae

2017: Workshop thesis cover design National PhD Day, Nijmegen & Universitat de Girona, Spanje

2016: Workshop thesis cover design National PhD Day, Utrecht

2016: gevolgde workshops: infographic design David McCandless, illustratie Marloes de Vries

2015: verkorte opleiding grafische vormgeving Learning Train Amsterdam

2014-heden: Kunstacademie modeltekenen

2010- 2015: Arts in opleiding dermatologie Academisch Ziekenhuis Maastricht met Mohs’ opleiding (chirurgische behandeling van huidkankers in het gelaat).

2009-2010: Arts niet in opleiding dermatologie Academisch Ziekenhuis Maastricht.

2002-2008: Geneeskunde bachelor en master aan de Rijksuniversiteit Groningen.  Journalistieke stage bij Medisch Contact.