En dit is mijn verhaal

Over mij begint als dokter, in opleiding. Ik studeerde geneeskunde, deed een minor journalistiek, werkte als stagiair bij een medisch tijdschrift en begon daarna aan mijn opleiding tot dermatoloog. Eigenlijk wist ik al heel lang dat ik een andere richting uit wilde. In eerste instantie besloot ik om de opleiding af te maken en het papiertje in een la te doen. Het was toch nog maar één jaar? Tot iemand tegen me zei: “het is maar een jaar, maar wel een heel jaar van jouw leven”. En dus stopte ik een jaar vóór m’n diploma.

Ik wist dat ik iets creatiefs wilde doen, maar verder had ik geen idee. De toekomst was een wit vel. Ik volgde lessen modeltekenen aan de kunstacademie en een opleiding grafische vormgeving. Een paar oud-collega’s en een goeie vriendin gingen promoveren en vroegen mij of ik iets voor hun kaft wilde ontwerpen. Zo is het begonnen. Nu ben ik alweer een paar jaar verder en heb ik meer dan 400 proefschriftkaften ontworpen.

 

Wat ik leuk vind is het combineren van jouw persoonlijke verhaal met de wetenschap. Ik vind het ook heerlijk dat mijn hersenen iedere keer ‘aan’ moeten staan. Ik voel me een soort wetenschapsjournalist: steeds word ik weer bijgepraat over alles wat er gaande is. Mijn hersenen zijn inmiddels een ‘creatieve fontein’ geworden. Kwamen de ideeën eerst met druppels, het is nu een constante stroom. Ik weet precies wat ik moet doen: wandelen, fietsen en ’s morgens vroeg als ik net nog niet helemaal wakker ben komen de beste ingevingen. Meestal praat ik met jou, schrijf daarna een paar steekwoorden op mijn hand en ga dan aan de wandel. Zodra ik alles los kan laten, schiet me het idee te binnen.

 

Inmiddels komen de ideeën niet meer alleen naar aanleiding van een proefschrift, maar ook vanzelf. Ik begon met het maken van een prentenboek. Een persoonlijk project, dat uitgroeide tot een echt boek, Een ster voor iedereen. Het werd uitgegeven door Lemniscaat. Inmiddels zijn we al bij de vierde druk! Daarna volgden andere opdrachten via Lemniscaat: ik illustreerde Het kleine heelal, een kinderboek van Annejan Mieras en Op Zoek, een prentenboek van Victoria Müller. Alle boeken zijn te koop in je lokale boekhandel of online, bv via bol.com, bruna of libris.

Over mij = over ons

Over mij is eigenlijk over ons. Al jaren werk ik samen met Mariska. Zij is mijn steun en toeverlaat en verzorgt het binnenwerk. Daar is zij veel, veel beter in dan ik. We doen allebei waar we het allerbeste in zijn en daarom is het 1+1=3 en wordt jouw proefschrift het allermooist.

Dankjewel!

De foto’s op deze website zijn gemaakt door Veronica Morales. Zij maakt foto’s met gebruik van natuurlijk licht. Ze fotografeert met name creatieve zelfstandigen en helpt hen op die manier hun proces te laten zien. Ze is een fantastische kok met haar eigen moestuin. Op haar website vind je heerlijke vegetarische recepten met foto’s om je vingers bij af te likken!

Wat vind jij van mij?

Genoeg gepraat door mij over mij. Wat vonden andere PhD’s? Twee reacties waar ik natuurlijk super trots op ben:

 

“Wat ben ik blij dat ik Evelien heb gevraagd om mijn proefschrift te ontwerpen. Ik wist heel goed wat ik wel en niet wilde, maar ik had geen idee hoe ik dit moest vormgeven. Dankzij Evelien is mijn proefschrift een heus kunstwerk geworden met een mooie achterliggende boodschap en een persoonlijke touch. Ik heb onwijs veel complimenten gekregen; de hele afdeling wil ondertussen hun proefschrift door Evelien laten ontwerpen! Ook veel lof voor Mariska die de layout heeft verzorgd. De communicatie verliep altijd super snel, niks was te gek, voor alles was een oplossing en alle figuren zijn super scherp. Kortom; twijfel niet langer, het is het geld meer dan waard!”

 

“Ik was meteen verliefd op de ontwerpen van Evelien toen ik op zoek was naar iemand om mijn proefschrift te illustreren. Een persoonlijke cover, daar was ik naar op zoek. Ik ben heel blij met het resultaat en ook het contact en de communicatie met Evelien was heel fijn. De lay-out is gedaan door Mariska, en ook die communicatie verliep heel soepel. Een resultaat om trots op te zijn, prachtig vormgegeven. Ik kan beide zeker aanraden!”

 

Wil je meer recensies lezen? Op mijn LinkedIn pagina en ook op Google lees je wat nog meer PhD’s van de samenwerking vonden.