Proefschrift lay-out

Een professionele proefschrift lay-out

Waarom zou je je proefschrift lay-out professioneel laten ontwerpen?

Tja, je kan natuurlijk alle artikelen bundelen en dat zo laten drukken. Maar ja, je geeft mogelijk één keer in je leven een boek uit. Waarom zou je dat niet heel mooi maken? En goed leesbaar?

Thesis cover design
Proefschrift layout

Voorbeeld proefschrift lay-out

Thesis design layout index

Proefschrift index

layout design proefschrift

Proefschrift table of contents

Abstract ontwerp proefschrift

Bijpassend abstract proefschrift

Waarom is je lay-out belangrijk?

Een goeie lay-out: een prettige leeservaring

Ja, ook hier is onderzoek naar gedaan! De marges, de regellengte, de grootte van de letters, de afstand tussen de regels: ze dragen allemaal bij aan je leeservaring. Bij juist gebruik is de tekst prettiger om naar te kijken en hou je je lezers vast. Ik zorg ervoor dat de marges groot genoeg zijn, zodat de lezer je proefschrift goed kan vasthouden. Ik zorg dat alle instellingen optimaal zijn: de regellengte, de grootte van de letters etc. Dit verschilt per lettertype en vereist een geoefende blik.

Een voorbeeld: mooie tekstblokken

De meeste promovendi willen hun tekst volledig uitlijnen: je tekst vult dan steeds de hele regel. Dat kan er heel mooi uitzien, omdat je mooie blokken tekst krijgt. Maar, als je niet precies weet hoe je je opmaak kan finetunen vallen er gaten in je tekst. Je kan dat enigszins verhelpen door een ‘overloop’ te gebruiken en woorden af te breken. Maar zelfs dan ben je er nog niet. Daarvoor moet je bijvoorbeeld de afstand tussen de letters op de juiste manier instellen. Ik zorg ervoor dat alle instellingen optimaal zijn en je tekst dus mooi doorloopt met gelijke afstanden tussen de woorden.

Je kostbare tijd

Bespaar tijd

Al genoeg weekenden en avonden aan je promotie besteed? Dit is je kans om tijd te besparen en iets uit handen te geven. Uiteraard gaat alles in overleg en ben je overal bij betrokken. Jij trekt nog altijd aan de touwtjes en ik help jou.

Ja, ik wil een mooie lay-out!
Inhoudsopgave ontwerp

Inhoudsopgave

Chapter page thesis

Hoofdstuk pagina ontwerp

Dankwoord

Title page design

Hoofdstuk pagina ontwerp

Chapter page

Hoofdstuk pagina ontwerp

Proefschrift ontwerp

Dankwoord

Een proefschrift opmaak die bij jou past

Typeface thesis lay-out

Het karakter van je lay-out

Je proefschrift lay-out heeft, net als de kaft, een eigen karakter. Alles draagt daaraan bij. Denk maar eens aan je lettertype. Je weet zelf wel dat Comic Sans misschien niet het meest passend is voor je proefschrift, maar heb je ooit over het karakter van andere lettertypes nagedacht? Wat stralen die uit? Modern, elegant, robuust, klassiek: met een ander lettertype geeft je proefschrift meteen een heel andere tint. We kijken samen welke uitstraling het best bij jou en je onderwerp past.

Het zijn de details

Mooie bladwijzers, een verhaal dat door je proefschrift heen loopt. Het zijn de details die het leuk en interessant maken. Wil je alleen een bladwijzer door mij laten ontwerpen? Of de titelpagina’s van je parts? Het kan allemaal. Stuur me even een mailtje.

Neem contact op
Proefschrift lay-out

Bomen voor hoofdstuk pagina's