Medische illustratie

Waarom een medische illustratie?

Wat is beter? Beeld of tekst? Samen zijn ze sterk. Een tekst met beeld blijft veel beter hangen dan tekst alleen. Helemaal wanneer je moeite hebt met lezen. Of wat als je de taal niet goed spreekt? Dan helpt een medische illustratie.

Duidelijk

Ik maak illustraties met veel oog voor detail. Maar, één ding staat voorop: het moet duidelijk zijn. Door mijn achtergrond als arts weet ik hoe moeilijk het kan zijn een patiënt iets uit te leggen. Een goed beeld is dan goud waard.

Neem contact op

Wil je ook graag dat je patiënten onthouden wat je hebt gezegd? Dat ze je echt begrijpen? Een illustratie helpt!  Neem graag contact met me op voor de mogelijkheden.

Medische illustratie voor patiënten

Folder parfumallergie

Medische illustraties folder

Ik maakte illustraties voor de folder parfum allergie voor laaggeletterde patiënten. De bedoeling was om een voorzet te geven aan andere specialisten om zich in te zetten voor deze groep.

Opdrachtgever: VieCuri Ziekenhuis Noord-Limburg

Chirurgie illustratie

Medische tekening folder

Voor het Flevoziekenhuis illustreerde ik een operatie. De illustraties lieten een dag van de operatie zien en ook wat de patiënt daarna moet doen bij complicaties.

Opdrachtgever: Flevoziekenhuis Almere

medische, educatieve illustratie ter onderscheid zalven

Medische illustratie folder

Voor de afdeling dermatologie maakte ik iconen voor verschillende zalven. Zo is het voor de patiënt visueel duidelijk welke zalf waar moet en op welke dag.

Opdrachtgever: VieCuri Ziekenhuis Noord-Limburg

Medische illustratie voor professionals

Medical, educative illustration

Medische illustratie Face-it congres

Voor het aangezichtschirurgie congres Face-it maakte ik enkele medische tekeningen waarop de anatomie is aangegeven. Zo was de nomenclatuur weer voor iedereen duidelijk.

Opdrachtgever: Dermatologie Academisch Ziekenhuis Maastricht (MUMC)

Medische, educatieve illustratie
Educatieve illustratie

Illustratie voor medisch tijdschrift

Voor een medisch historisch artikel maakte ik een tijdlijn met bijpassende medische illustraties. Zo heb je in een oogopslag overzicht over de ontwikkeling.

Opdrachtgever: Neurochirurgie Academisch Ziekenhuis Maastricht

Save the date

Illustratie voor jaarvergadering dermatologie 2017

Voor de jaarvergadering van de Nederlandse Dermatologie ontwierp ik een save the date en bijpassende uitnodiging. De jaarvergadering vindt plaats in Maastricht. De save the date bevat de speerpunten van de afdeling dermatologie in Maastricht: de oncologie en genetica. Verder de innovatie van de kunststroming de Stijl en een element van kruisbestuiving/leren van elkaar; belangrijk voor de dermatologie in Maastricht en voor de jaarvergadering.

Opdrachtgever: Dermatologie Academisch Ziekenhuis Maastricht (MUMC)