Tja, je kan natuurlijk alle artikelen bundelen en dat zo laten drukken. Maar ja, je geeft mogelijk één keer in je leven een boek uit. Waarom zou je dat niet heel mooi maken? En goed leesbaar?
Ja, ook hier is onderzoek naar gedaan! De marges, de regellengte, de grootte van de letters, de afstand tussen de regels: ze dragen allemaal bij aan je leeservaring. Bij juist gebruik is de tekst prettiger om naar te kijken en hou je je lezers vast. Ik zorg ervoor dat de marges groot genoeg zijn, zodat de lezer je proefschrift goed kan vasthouden. Ik zorg dat alle instellingen optimaal zijn: de regellengte, de grootte van de letters etc. Dit verschilt per lettertype en vereist een geoefende blik.
De meeste promovendi willen hun tekst volledig uitlijnen: je tekst vult dan steeds de hele regel. Dat kan er heel mooi uitzien, omdat je mooie blokken tekst krijgt. Maar, als je niet precies weet hoe je je opmaak kan finetunen vallen er gaten in je tekst. Je kan dat enigszins verhelpen door een ‘overloop’ te gebruiken en woorden af te breken. Maar zelfs dan ben je er nog niet. Daarvoor moet je bijvoorbeeld de afstand tussen de letters op de juiste manier instellen. Ik zorg ervoor dat alle instellingen optimaal zijn en je tekst dus mooi doorloopt met gelijke afstanden tussen de woorden.
Al genoeg weekenden en avonden aan je promotie besteed? Dit is je kans om tijd te besparen en iets uit handen te geven. Uiteraard gaat alles in overleg en ben je overal bij betrokken. Jij trekt nog altijd aan de touwtjes en ik help jou.
Je proefschrift lay-out heeft, net als de kaft, een eigen karakter. Alles draagt daaraan bij. Denk maar eens aan je lettertype. Je weet zelf wel dat Comic Sans misschien niet het meest passend is voor je proefschrift, maar heb je ooit over het karakter van andere lettertypes nagedacht? Wat stralen die uit? Modern, elegant, robuust, klassiek: met een ander lettertype geeft je proefschrift meteen een heel andere tint. We kijken samen welke uitstraling het best bij jou en je onderwerp past.
Mooie bladwijzers, een verhaal dat door je proefschrift heen loopt. Het zijn de details die het leuk en interessant maken. Wil je alleen een bladwijzer door mij laten ontwerpen? Of de titelpagina’s van je parts? Het kan allemaal!
Al die leuke details zijn de ‘kers op de taart’ waarmee het helemaal af is. We verzinnen steeds nieuwe leuke dingen met ieder ontwerp. Nieuwe ontwerpen voor nieuwe PhD’s (jij!) en nieuwe onderwerpen brengen altijd weer inspiratie. Bekijk het linkje voor de kers op de taart om je ook te laten inspireren!
Ik wil graag door jou mijn kaft laten ontwerpen en wat extra dingen, zoals hoofdstukpagina’s en de achtergronden voor mijn powerpoint. De layout doe ik zelf. Kan dat?
Dat kan zeker! Wat ik kan doen is jou een plaatje sturen voor je hoofdstukpagina’s dat je er zelf in kan zetten. Wanneer je de layout bij de drukker laat doen kan het ook op die manier.
Ik wil graag iets nieuws voor de hoofdstukpagina’s, zoals een nieuwe illustratie per hoofdstuk, wat kost me dat?
Dat hangt er helemaal vanaf wat je wil. Je kan het zo gek maken als je wil natuurlijk. We kunnen samen even kijken naar je budget en ik help je iets verzinnen wat daarbinnen valt.
Hoe moet ik mijn manuscript aanleveren?
Heel in het kort moet alles in een Word document met de figuren los (van goeie kwaliteit). Als je met mij in zee gaat vertellen we je precies hoe je alles aan mag leveren en wanneer.